Det handler om at finde balancen

Det handler om at finde balancen

”Meget ofte viser det sig, at mennesker kan leve så stærkt sammen med ubehagelighederne i deres krop, at de ikke aner, at de findes.
Det er afspændingen der skal være en hjælp til at genopleve hvordan det mærkes at have en krop, der fungerer så godt, at den slet ikke føles, i hvert fald kun på den behagelige måde, som det korrekt arbejdende af fint afbalancerede stykke finmekanik, den faktisk er”
Ingrid Prahm

Vores psykologiske og fysiologiske balance stilles konstant på prøve i hverdagen, hvor vi stilles overfor krævende udfordringer og opgaver der skal løses. Helt naturligt agere vi ved at, tage aktion og handle på de givne udfordringer og opgaver.
Lige så naturligt det er at handle på udfordringerne, lige så sikkert er det også at, vi har brug for at genoplade og opretholde balancen.
Vi kan genoplade på mange måder; gennem søvn, vandreture, godt samvær og andre aktiviteter hvor vi kommer ned i gear.

En stress-tilstand kommer efter en lang periode hvor din krop har været udsat for overbelastning. og Med andre ord: – du har stillet større krav til din krop end du har haft ressourcer til.

Da stress ofte er forbundet med manglende genopladning, er afspænding et centralt element i stresshåndteringen.

Der er mange måder at praktisere afspænding på. Måske har du hørt om begreberne; guidet afspænding, meditation, mindfulness, åndedrætsøvelser eller manuel stressreducerende behandling.